Van min één jaar tot één jaar getrouwd

We vierden er al 3, huwelijksjubilea.

  1. ‘Scheetjestrouw’
    = min één jaar getrouwd. Omdat er hiervoor nog geen benaming bestaat vonden we er zelf één uit. We vierden hem in een houten hutje naast de Ourthe, met in onze koffer een fiets, gezelschapsspelletjes, kaarsjes, lekkere wijn en smakelijke spijzen, wat boeken en een groot dik vet goed humeur.
  2. ‘Je trouwdag’
    = dé dag! Samen met de belangrijkste mensen in ons leven genoten we een hele dag lang van deze gloednieuwe verjaardag voor ons als koppel – en we sloten af met een knalfeest in het hartje van die prachtige stad die de naam ‘Gent’ draagt.
  3. ‘Katoenen trouw’
    = de dag waarop je wakker wordt en denkt: “Unk?! Is dat nu al een jaar geleden?!” Dit is de middelste dag van drie dagen oeverloos feesten met z’n tweetjes.

Maar blijkt dat we er eentje hebben overgeslagen – zo jammer, want de liefde kan je niet genoeg vieren, toch?! Na 14 dagen huwelijk kan je blijkbaar ook al spreken van de ‘papieren trouw‘. Zo weet deze webpagina me te vertellen. Mm… niets aan te doen, toch? Dan vieren we vandaag dat we één jaar en één week getrouwd zijn. Dat mag ook.

En niet vergeten: na 1,5 jaar mogen we opnieuw een feestdag lanceren want dan vieren we een ‘blikken huwelijk‘. Zou dat verwijzen naar het geklingel in de coulissen – strubbelingen? Of denken we beter aan ‘goed geconserveerde liefde’ die je in een blikje kan stoppen zodat haar geheim goed bewaard blijft? We zullen zien…

IMG_5957 (Medium)