Samen voluit zingen met een héle school!

Op donderdag 17 november haalde vrije ASO-school De Bron in Tielt niemand minder dan ons zangproject Allez, Chantez! in huis. De cultuurwerkgroep plande een jaar vol muzikale activiteiten en als kers op de taart mocht een eigenwijze zangsessie van Allez, Chantez! niet ontbreken. En zoals u weet: u vraagt, wij draaien.

Omdat het hier een bijzonder grote groep pubers betreft schaafden we onze aanpak wat bij en stemden we ons repertoire helemaal af op hun leefwereld. Justin Bieber, Milow, Katy Perry, Tourist LeMC en Justin Timberlake stonden op het programma, maar ook Pharell Williams en The Black Peas passeerden de revue. Om af te sluiten sloegen we de armen om elkaar, staken we gsm-lichtjes in de lucht en haalden we Luc De Vos terug naar Moeder Aarde. Het was… likkebaarden geblazen, zalig, wereldschokkend, grensverleggend, magistraal genieten!


Dit avontuur begon met een mailtje…

Beste Allez, Chantez!,
Ik ben leerkracht in vrije ASO-school De Bron in Tielt. Voor een actie van de cultuurwerkgroep denken we eraan een zangsessie te organiseren. Onlangs hoorde ik van jullie initiatief via de BEL-10 aflevering op Radio 1 en ik moest dan ook meteen aan jullie denken…

…en eindigde met een hemelse versie van Vos’ Mia en heerlijke reacties:

Vandaag hebben we van heel veel leerlingen en collega’s superfijne reacties gekrgen op de zangsessie van gisteren. Veel leerlingen vonden het de leukste actie die cultuurwerkgroep ooit op poten zette. De filmpjes en foto’s die circuleren zijn stuk voor stuk indrukwekkend om opnieuw te bekijken. Bedankt!


Ook dit keer was fotografe Els Van Bosbeke van de partij en schoot ze enkele betoverende beelden die de sfeer van dit evenement perfect weten weer te geven. Wil je meer van haar werk zien: surf dan naar haar website!

 

En bekijk hier een filmpje:

 

Hé daar!
Wil jij dat Allez, Chantez! ook bij jou op school het mooie weer komt maken? Da’s simpel: stuur een mailtje naar info@allezchantez.be en vraag een offerte op maat. Maak je stembanden maar al warm!