Allez, Chantez! bouwt een familieformule!

Laat mijn bonzend hart een rode draad zijn in de blogposts van de afgelopen tijd. Zo meteen bind ik een rode strik om het hoofd van Elke en een gouden om dat van Joep. Twee heerlijk opgeblonken hoofden die voor het allereerst in de geschiedenis een officiële muziekvoorstelling van Allez, Chantez! zullen opvoeren voor een echt publiek. Tijdens het lentefeest van Toon zijn petekindje Helena laten we onze SuperSongSlurper voor het eerst los en vangen we een gloednieuwe samenzinger met de hele familie.

We hoorden dat het goed was:
– Het was superleuk. Heb je de kinderen zien meedoen?! (oma)
– Is dit nu wat Allez, Chantez! altijd doet wanneer jullie in die Gentse kerk zingen? (opa) *by the way: het antwoord is ‘nee, daar zingen we bestaande popnummers, terwijl we hier een zelfgemaakt meezingliedje zingen’.
– Ik had wel eerst een glas cava nodig voor ik mezelf echt kon smijten. (tante)
– Ik vond het het leukst wanneer de mama’s en de papa’s alleen moesten zingen, want papa doet dat helemaal anders niet zo graag! (neefje)
– Allez jong, zo cool. Een eigen muziekvoorstelling die nu kan beginnen toeren. Goed bezig! (nonkel)
– Ik vond het heel leuk om zo samen met mama dat liedje van professor Joep en Elke te leren. (nichtjje)

FB_IMG_1467104085251

IMG_2157

 

Twee dagen later spoorde ik naar Antwerpen en stapte ik in de volle zon tot hartje Borgerhout. Ook in de Steinerschool De Kleine Wereldburger mochten we onze voorstelling al een keer loslaten op de kinderen van het eerste en tweede leerjaar. Een veertigtal jongens en meisjes waren weliswaar wat moe aan het eind van het schooljaar, maar keken vol verwondering naar de SuperSongSlurper en die twee gekke professoren. Het viel me op hoe snel kinderen een liedje beet hebben en hoeveel je teweeg kan brengen met wat dynamiek (luider-stiller, groter-kleiner, jongens-meisjes, juffen-kinderen). Een grote hoop energie kregen we terug!

20160628_133929

 

Joep en Elke hebben nu nog drie weken om hun acteerprestaties bij te schaven en de tekst in hun hoofd te drammen. En dan is het zover! De grote, echte, (zonder overdrijven) machtige release van onze familieformule op het publiek. Oh, laat er veel volk zijn… alsjeblieft?! En laat er veel kinderen zijn, en oma’s en opa’s, en iedereen die zin heeft om samen met een hele intergenerationele meute mensen voluit te zingen… alsjeblieft?!


Deze familieformule zal de eerste productie zijn die ik voor Allez, Chantez! op de wereld loslaat. Fingers crossed dat de voorstelling vaak geboekt wordt door scholen, culturele centra, festivals, verenigingen, bedrijven, enzovoort.

Bij deze een warme oproep om de voorstelling zelf te komen ontdekken tijdens de try-outs op de Gentse Feesten: woensdag 20 en zondag 24 juli, telkens om 13 uur en 16 uur in Kunstencentrum Vooruit (Sint-Pietersnieuwstraat in Gent). Tot zings!