Lees mijn blog – of hoe spannend het achter de schermen kan zijn

Zo meteen gaat mijn eerste nieuwsbrief over mezelf de deur uit. Inhoud: lees mijn blog, volg mijn avonturen, hou me in de gaten, beleef het mee.

Een jaar geleden zou ik me nooit ingebeeld hebben dat ik mezelf zo zou ‘smijten’. Maar als je “live the dream”-t, dan moet je er gewoon helemaal voor gaan. De gedrevenheid die me ooit met een lege batterij achterliet, maakt opnieuw een hoge vlucht. En ja, daar ga ik voor. Ik zou zelfs durven zeggen dat ik er enorm van geniet. En blijkbaar durf ik er zelfs van te dromen dat ik niet de enige ben. Een uitbundige ‘wiehoew’ ontsnapt me. Hoe spannend is dit?!


Benieuwd hoe die nieuwsbrief eruit ziet? Bekijk hem hieronder, of schrijf je in via deze link om zelf de nieuwsbrieven van Allez, Chantez! te ontvangen.

Een blik achter de schermen

Allez, Chantez! ontsproot aan een zot idee van de twee vriendinnen Laila en Annelore: “Zou het nu niet leuk zijn als we elke maand zonder meer ergens voluit konden gaan zingen?!” 8 maanden na die fameuze ingeving stonden beide dames voor een heterogene groep van 95 mensen die datzelfde idee wel konden smaken. Na anderhalf jaar kunnen we spreken van een maandelijkse opkomst van 250 mensen die genieten van gratis zangplezier, van een portie gelukzaligheid en uitgesproken verbondenheid.

Sinds januari 2016 timmert Annelore als zelfstandige ondernemer aan Allez, Chantez! opdat mensen in heel Vlaanderen van dit laagdrempelige zangplezier kunnen genieten. Hiervoor richtte ze samen met haar man de organisatie Toon & Loot op, een thuishaven voor creatieve concepten met wortels in muziek, mensen, filosofie en geschiedenis.

Concreet voorziet Annelore enerzijds interactieve zangformules die door de Allez, Chantez!-achterban geboekt worden in scholen en rusthuizen, op familiedagen van bedrijven, buurtfeesten, jubilea, enzovoort. Gedeeld zangplezier voor iedereen!
Anderzijds speelt ze in op de rijzende vraag van andere steden om ook daar een Allez, Chantez!-werking te realiseren en zo verbondenheid en laagdrempelig zangplezier te introduceren in het leven van iedereen die graag zingt. Zo starten we in het najaar ook in Kortrijk en Brugge en weergalmt ons geluid de komende jaren in andere Vlaamse steden.

 

Wil je ons helpen?

Breng ons in contact met beleidsmakers in lokale besturen die interesse kunnen hebben voor een Allez, Chantez!-werking in hun stad of gemeente. In een traject van anderhalf jaar zetten we samen de eerste stappen om een nieuwe positieve dynamiek in het lokale culturele landschap te realiseren.

Wil je zien hoe we dit beleven?

Je kan de avonturen van Annelore volgen via verschillende sociale media.
– Op een persoonlijke blog beschrijft ze haar avonturen in het zanglandschap, over sociaal ondernemerschap en persoonlijke groei.
– Hou je van beelden? Zoek Annelore op Instagram voor leuke foto’s en en volg haar verzameling inspirerende muzikale beelden op Pinterest.