en toen viel mijn frank: juist! ik heb het druk!

Typisch ik! Ik kan maanden lang gas geven zonder de druk te voelen. Adrenaline, enthousiasme voor nieuwe ervaringen en positieve feedback voeden mijn drive. Ik neem moeiteloos de ene golf na de andere. Mijn locomotief davert door het Vlaamse zomerland… Wiiieeehoooeeew!  Pas toen ik mijn lief het volgende tegen zijn kameraad hoorde zeggen viel mijn frank:

Ja, het is wel druk want wij zijn ondertussen ook aan ‘t bouwen.”

En toen ging het licht uit. Na die ene zin voelde ik de vermoeidheid. Ik raakte verstrikt in de gedachten die nog niet gesorteerd werden. Een bolletje wol zonder ritme, gelukkig nog niet te grellig in de knoop. Niet alleen de verbouwing passeerde de revue, maar ook de werkdruk van alle fantastische gebeurtenissen en huwelijksceremonies van Toon&Loot, de vele zangopdrachten en ontwikkelingen van Allez, Chantez!, de emotionele bagage die een 32-jaar jonge vrouw verzamelt in haar toch ietwat turbulente leven, het opflakkerende afscheid van het prachtige Gent sinds we deze week ons huis verkocht hebben (Big Fat Hooray for that!), de geboorte van Boris (het eerst kindje van mijn beste vriendin), het gewicht van een studerende echtgenoot die zijn laatste examens voor zijn bachelordiploma Filosofie aflegt, …

En toen?” “Het enig denkbare en noodzakelijke: afremmen!

DUS. Met enkele telefoons naar architect en aannemer lag onze handdoek in de ring: aanschouw het forfait van onze input. Geen enkele steen wordt nog door onze gebrekkige handen gekuist. Oh pretty please, fix it?! De belangrijkste beslissingen zijn gemaakt. Nu moeten jullie even verder zonder ons. Leve het vertrouwen van de bouwheer in zijn kompanen!

PLUS. Ons bedrijfje Toon&Loot werd gereduceerd tot welgeteld 5 noodzakelijke to do’s  om op lange termijn op de been te blijven en te groeien.

PLUS. Ikzelf neem binnenkort een hele week buitenshuis verlof om te fietsen en/of voluit te zingen op het Noordzeestrand.

Ik kan maar vaststellen dat ik er geen moeite mee heb om te focussen op wat er goed loopt. Dat is dan ook een heleboel. Het treintje bolt met een fantastisch tempo and I love it! Ik heb alleen wat moeite met halt houden. Misschien schrijf ik een gele briefkaart naar de NMBS om te horen hoe zij dat geregeld krijgen met die vertragingen… Zou dat geen goed idee zijn?