Samen voor voluit zingen

Elk jaar rond de verjaardag van Allez, Chantez! organiseren we benefietactiviteiten waarmee we geld inzamelen om de kosten van een volgend zangjaar te kunnen dragen. Op die manier kunnen we de maandelijkse zangsessies gratis houden en kan werkelijk iederéén die graag zingt bij ons terecht voor een welverdiende portie zangplezier. Ook dit jaar is dat niet anders. Zowel in Gent als in Kortrijk zetten we alle zeilen bij om voldoende fondsen in te zamelen.

Benieuwd naar de tussenstand?

In Kortrijk proberen we € 1.500 euro op te halen, in Gent € 5.500. Elk mannetje staat voor € 100 en de gekleurde mannetjes hebben hun sporen reeds verdiend. Nog wel wat werk aan de winkel dus… maar met veel vertrouwen gaan we de laatste weken in!

 

Hoe zamelen we geld in?

  • Voor de benefietsessie betaal je uitzonderlijk een toegangsticket aan € 7 of aan een aangepast tarief met de UiT-pas. Dit kan nog online via deze link of ter plaatse aan de kassa (opgelet: volzet = volzet).
  • Je kan je favoriete meezinger sponsoren aan € 25 per liedje. Zo bepaal jij mee wat we zullen zingen tijdens de benefietsessies.
  • Ons spaarvarkentje houdt van jouw vrije bijdrage voor en na de zangsessies.

 

En waarvoor wordt dat geld dan gebruikt?

In Gent: huur en verzekering van de zaal, auteursrechten voor de muziek en de teksten, drukwerk van de zangboekjes, een kleine attentie voor onze vrijwilligers en de organisatie van de benefietsessies. We kunnen deze zangwerking blijven realiseren dankzij de steun van Ateljee vzw, de uitbater van de Parnassuskerk.

In Kortrijk: onkostenvergoeding van de muzikanten en auteursrechten voor de muziek en teksten. Dankzij een bijzonder fijne samenwerking met de Unie der Zorgelozen en Wijkcentrum De zonnewijzer kunnen we hier de kosten aardig drukken.

En als er geld over is? Dan zetten we dit in om de dagelijkse werking van Allez, Chantez! te versterken. Wat jij immers niet ziet gebeuren zijn onze inspanningen om ons aanbod bekend te maken bij kwetsbare groepen, of het coachingstraject dat we aan onze zangcoaches aanbieden… We gebruiken de ingezamelde gelden nuttig, dat is een eervolle belofte.

 

En waarom niet via subsidies?

Wij kiezen ervoor om van Allez, Chantez! een rendabele onderneming te maken, die op basis van een gezond businessplan zichzelf kan laten groeien. Hierbij willen we slechts gebruikmaken van subsidies als de kers op de taart, als extraatje (bijvoorbeeld om een gloednieuw project te ontwikkelen in de startfase). We willen niet afhankelijk zijn van een inkomstenstroom die op termijn steeds trager stroomt – omdat de subsidiebedragen nu eenmaal steeds kleiner worden. Daarenboven merken wij een bijzondere dynamiek op: omdat wij geen engagement vragen aan onze achterban in de zin van lidgeld, registratie, regelmatige aanwezigheid, voorbereiding, enz. voelen wij dat diezelfde achterban net héél veel zin heeft om bij te dragen aan ons project. Door per jaar 9 zangsessies gratis te organiseren en 1 benefietmoment kunnen we een heel jaar lang focussen op zangplezier en vragen we eenmalig om concreet met een financiële bijdrage ons project te steunen. Op die manier geeft iedereen wat hij wil én wat hij kan… en kan iedereen toch vrijblijvend en wel bij ons zijn muzikaal hart ophalen.

Meer informatie over dit participatietraject vind je in andere blogposts… deze bijvoorbeeld over Participatie Troef!

Illustraties van deze crowdfundingactie door Tine Willemyns. Dankje!!