Straks Arnon, straks

Ik ben alleen thuis. Toon is uit eten met zijn broer. Het is maanden geleden dat ik nog een avond alleen thuis heb gespendeerd. Ik had ook een afspraak. Mijn gezelschap was op. Hoofdpijn. Energiepeil nul. Het was pas toen ik dat bericht kreeg dat ik ontdekte hoe moe ik zelf was. Hoeveel hoofdpijn. Hoe weinig energie. Dus de opluchting was groot. Het is tien uur nu. Ik schrijf dit nog en dan kruip ik in ons bed. Arnon Grunberg wacht.

Gisteren werd ik geïnterviewd. Ik voel me weer net iets meer bruisen wanneer ik daar aan terugdenk. Soms ontmoet je mensen waar je helemaal warm van wordt. Soms lijkt het ook alsof je mensen al jaren kent. Ik kende haar ook al jaren, maar van heel veraf. We delen dezelfde achternaam. We zijn zelfs familie. Maar familie kan dus ook ver weg zijn.

Ze vroeg naar mijn verhaal. Het verhaal achter de onderneming. De vrouw achter de onderneming. Voor het eerst gebruikte ik het begrip ‘off the record’. Er zijn veel dingen die ik gerust met haar wilde delen, maar niet met de hele wereld. Ze geeft een magazine uit dat de hele wereld moet lezen. Ik ben fan.

De eerste uitgave (de vorige) bestelde ik vooraf. Van zodra het er was, wilde ik het in mijn brievenbus hebben. Ik wilde weten wat ze schreef. En over wie ze schreef. Ik zou jaloers zijn als er mensen instonden die ik kende. Gisteren bekende ik haar dat. Soms voelt het vreemd om meteen zo eerlijk te zijn. Maar het klopte wel. Openhartig… het was dan ook Valentijnsdag gisteren. Saint Amour. Ik vertelde haar ook over de liefde. Over hoe leuk het is om samen met mijn man aan een project te werken. Mijn man. Ik zeg eigenlijk altijd ‘mijn lief’. Nu we getrouwd zijn, voelt dat als spelen. Net zoals je vroeger ‘man en vrouw’ speelde met de buurjongen. Maar dan helemaal omgekeerd.

Dus eind april sta ik in een magazine. Ik ben benieuwd hoe dat voelt.

Ps. ik ging in mijn camera op zoek naar een afbeelding die bij dit moment. De foto die ik gekozen heb is wat ik morgenochtend zal zien wanneer ik mijn wandelschoenen aantrek en de wereld ga veroveren. Maar eerst Arnon.